Млинці (їх також називають шотландськими млинцями або шотландськими млинцями) більше нагадують американський тип. У деяких частинах Шотландії їх також називають drop scons або dropped scons.
Американські млинці часто готують із суміші в коробках або домашнього приготування з борошна, розпушувача, морської солі, молока, яєць та олії, список інгредієнтів трохи довший, ніж у шотландських млинців..
У Сполучених Штатах і Канаді "flapjack" є широко відомим, але рідше вживаним терміном для оладок.
Це стало регіональною розмовною мовою в деяких районах США (особливо на південному сході) для позначення млинців. У Сполученому Королівстві та Канаді флепджек — це запечений батончик, нарізаний скибочками або квадратами, подібний до батончиків граноли або вівсяних батончиків.. Рецепт британського оладика потребує вівса, масла та коричневого цукру.
Шотландські млинці також відомі як «дроп» або «дропд скоунс», тому що м’які шматочки суміші потрапляють на поверхню для приготування їжі. Булочки походять із Шотландії, а «шотландський млинець» є однією з багатьох його форм. Вони відрізняються від традиційного британського крепу, оскільки вони густіші та трохи піднялися.
Американські та канадські млинці (іноді їх називають гарячі пиріжки, тістечка або оладії) зазвичай подають на сніданок у стопці по два або три, политі кленовим або столовим сиропом і маслом. Їх часто подають з іншими стравами, наприклад, беконом, тостами, яйцями або ковбасою.